 ISSN 1392-0200
|
2001 m. Nr. 2
 Grūdų gemalų panaudojimas varškės sūrelių gamyboje
Sigita Urbienė, Renata Urmonienė.
Tyrimų tikslas – nustatyti Lietuvoje gaminamų kviečių gemalų dribsnių savybes ir dribsnių panaudojimo
kuriant funkcinius pieno produktus galimybes.
Tyrimų metu ištirta: kviečių gemalų
dribsnių fizikinė cheminė sudėtis, kviečių gemalų dribsniuose esančių aminorūgšties
bei riebalų rūgšties sudėtis, mineralinės medžiagos.
Nustatyta kviečių gemalų panaudojimo galimybė bei optimalus jų kiekis varškės sūrelių
gamyboje, ištirta varškės masės su kviečių gemalais aminorūgščių sudėtis,
mineralinės medžiagos.
Gauti rezultatai parodė, kad,
panaudojus kviečių gemalų dribsnius varškės sūrelių gamyboje, gautame produkte
labai padaugėjo mineralinių medžiagų, vitaminų ir aminorūgščių,
o tai dar kartą patvirtina, kad kviečių gemalai yra tinkamas priedas gaminant
funkcinius pieno produktus.
Raktažodžiai: funkciniai priedai, varškės masė, kviečių gemalų dribsniai, aminorūgštys, riebalų rūgštys, vitaminai, mineralinės medžiagos
|
Numeriai:
2012 - T.19 Nr.12011 - T.18 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42010 - T.17 Nr.1-2, Nr.3-42009 - T.16 Nr.1-2, Nr.3-42008 - T.15 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42007 - T.14 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.4, Nr.Priedas2006 Nr.1, Nr.1.Priedas, Nr.2, Nr.3, Nr.42005 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42004 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42003 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42002 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42001 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.4 |