 ISSN 1392-0200
|
2008 m. Nr. 4
 Rapsų sėklų ir jų produktų reikšmė gyvūnų mitybai ir gyvūninių maisto produktų kokybei
Heinz JEROCH
Aptariamos šios pagrindinės potemės: rapsų sėklos ir jų produktai istoriniu aspektu, rapsų kokybės gerinimo selekcijos priemonėmis rezultatai, rapsų cheminė sudėtis ir reikšmė žmonių ir gyvūnų mityboje, rapsų aliejaus gavybos būdai ir šalutiniai produktai, šalutinių produktų kokybės rodikliai ir panaudojimo pašarams galimybės, kitos rapsų ir jų perdirbimo šalutinių produktų kokybės gerinimo priemonės, rapsų aliejus kaip vertingas maisto produktas ir pašarų racionų komponentas, siekiant keisti gyvūninių produktų riebalų rūgščių sudėtį. Straipsnis parengtas autoriaus publikacijų ir literatūroje skelbtų tyrimų rezultatų pagrindu.
Raktažodžiai: rapsų sėklos, kokybinė selekcija, rapsų perdirbimas, perdirbimo šalutiniai produktai, rapsų aliejus, cheminė sudėtis, kokybės rodikliai, tinkamumas pašarams, gyvūninių produktų kokybė
|
Numeriai:
2012 - T.19 Nr.12011 - T.18 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42010 - T.17 Nr.1-2, Nr.3-42009 - T.16 Nr.1-2, Nr.3-42008 - T.15 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42007 - T.14 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.4, Nr.Priedas2006 Nr.1, Nr.1.Priedas, Nr.2, Nr.3, Nr.42005 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42004 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42003 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42002 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.42001 Nr.1, Nr.2, Nr.3, Nr.4 |